Portfolio > Copper/Commissions

Below the Branches 1
a Maine Percent for Art commission for the Waldo Justice Center, Belfast, Maine
Acid cut, vintage copper from the Maine State House Dome
15" x 50"
2019
image of a pine tree cut into copper
Acid cut vintage copper from the Maine State House Dome
15" x 49"
2019
image of brown ash tree branch cut into copper
Acid cut vintage copper from the Maine State House Dome
15" x 49"
2019
acid cut copper with images of pine trees
Vintage copper from the Maine Statehouse dome
50" x 50"
2018
Outside In
vintage copper from the Maine State House dome
49" x 15" each
2018
images of pine trees cut into vintage copper for the Maine State House
Acid cut vintage copper from the Maine State House Dome
48"x15" each section
2018
pine trees made of acid cut copper form Maine State House dome with original patina of the 100 year old copper
Acid cut vintage copper for the Maine State House dome.
49" x 15" each
2018
Pines
vintage copper from the Maine State House dome
23" x 15"
2018
library index cards with small bits of cut copper in and index box
copper, index cards, wooden box
varied
2019
library index cards with small bits of cut copper attached
Copper on index cards
3" x 5"
2019
mirrored images of plants cut into copper using acid. the copper is covered with graphite
Graphite on acid cut copper
10"x20"
2017
mirrored images of plants cut into copper with acid. the copper is covered with graphite
Graphite on acid cut copper
10" x 20"
2017
 images of wlid flowers cut into copper with acid. the copper is covered with graphite
Graphite on acid cut copper
10"x 20"
2017

Outside In
Maine State House Copper Reuse Commission

"Outside In" is a copper relief sculpture consisting of four three vertical 49” x 15 panels of vintage copper from the Maine State House Dome removed in reroofing. A filigree-like image of pine trees is cut through the copper with acid, with the patina of the 200-year old copper carefully preserved. The sculpture brings the outside in both literally and figuratively. Firstly, by the reuse of the copper from the dome of the State House; and secondly, by depicting pine trees from the Maine woods. The work is permanently installed above the Law and Legislature Library near the rotunda, below the dome of the State House.